(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Imprimați etichete textile de calitate care vă vor reprezenta într-un mod adecvat

Etichetele textile îndeplinesc mai multe funcții. Acestea poartă numele producătorului, indică originea produsului, dimensiunea, compoziția materialului sau metoda de întreținere. Pentru a rezista în aceeași stare chiar și în condiții mai solicitante, acestea sunt concepute din materiale de primă clasă și cu utilizarea unei imprimări speciale.

Etichetele textile au o gamă largă de utilizare

Dacă vă aflați în domeniul industriei textile, atunci sunteți bine familiarizați cu aplicarea etichetelor textile. Acestea sunt utilizate pentru a marca îmbrăcămintea și a alte produse cu o compoziție textilă, dar care permite imprimarea tuturor informațiilor necesare despre produs și producător (de exemplu: logo-ul companiei, compoziția materialului, dimensiunea, simboluri pentru spălare, călcare, cod de bare și cod QR) . Sunt realizate din materiale de calitate și nelavabile.

Producătorii de textile le cos fie la guler, fie în cusătura laterală a produsului. Printre proprietățile caracteristice ale etichetelor textile imprimate cu benzi TTF sau benzi destinate ștampilării la căldură, (hot stamp) apare rezistența ridicată la spălarea standard, chimică și de piatră. Acest lucru este garantat de imprimarea specială în imprimantele termice care utilizează ștampilarea termică.

Ce materiale sunt utilizate pentru realizarea etichetelor textile

Etichetele textile sunt realizate prin imprimarea specială a panglicilor textile concepute din satin sau nailon. Între aceste două tipuri de materiale există unele diferențe:

  • Panglica din satin - acest material este mai fin, are suprafața lucioasă și este potrivită pentru aplicarea la îmbrăcămintea, care este în contact direct cu pielea.
  • Nailonul - este mai dur decât satinul, are un finisaj mat, este folosit în partea superioară a îmbrăcămintei, rucsaci, huse etc.

Cum arată producția de etichete textile

Pentru imprimarea etichetelor textile și a etichetelor cu transfer termic ( TTR) a imprimantelor, se folosesc folii cu un strat de material sensibil la căldură (folie TTR), care pe imprimarea medium este transferată prin presiune după topirea capului termic al imprimantei. Folia TTR este cunoscută și ca ribon TTR, bandă indigo, film de transfer termic sau bandă colorantă și servește ca mediu de imprimare pentru imprimantele cu transfer termic.

Tehnologia de imprimare prin transfer termic pentru textile, utilizează transferul de cerneală de pe suport (bandă sau folie) pe materialul textil cu ajutorul căldurii. Capul de transfer termic topește local cerneala, care este transferată sub presiune pe material textil sau mediu (transfer termic). O folie subțire de vinil sau plastic servește ca suport de vopsea cu o lățime corespunzătoare lățimii benzii textile pe care se imprimă. Folia în sine este înfășurată pe o rolă. Prin încălzire locală, cerneala din folie este transferată pe hârtie, iar folia cu cerneala consumată se înfășoară pe o nouă rolă. Aceste imprimante se caracterizează printr-o rezoluție redusă și sunt adesea completate de un plotter de tăiere, care taie imediat etichetele imprimate. Oferă posibilitatea de a utiliza culori non-standard cu care imprimantele obișnuite nu pot lucra.

Tipuri de folii cu transfer termic

Conform materialului de bază, le putem împărți în trei grupe:

  • Wax (ceară) - acest tip este destinat pentru utilizare generală. Se caracterizează prin aplicare simplă, viteză mare și temperatură scăzută a capului de imprimare. Se folosește la imprimarea textelor, codurilor de bare și etichetelor de hârtie.
  • Wax-Resin (ceară-rășină) - această combinație unește avantajele ambelor tipuri de benzi cu transfer termic - banda este de calitate ridicată și rezistentă la abraziune mecanică. Potrivită pentru reimprimarea hârtiei groase neacoperite până la suprafețe sintetice netede. Este utilizată în mod obișnuit pentru a imprima coduri de bare, texte și grafică.
  • Wax-Resin/ceară-rășină Near Edge - benzile sunt destinate pentru imprimante cu cap oblic. Printre avantajele lor se include, o bună rezistență la abraziune mecanică și o calitate convingătoare a imprimării chiar și la viteze mari.
  • Resin (rășină) - datorită bazei de rășină, aceste benzi sunt rezistente la cele mai mari influențe mecanice și chimice. Sunt ideale pentru materiale sintetice (PP, PE, PET etc.).

Le caracterizează calitatea ridicată a imprimării și rezistența maximă la abraziune mecanică, la temperaturi de până la 300 °C (pe material PA), abur sau diverse materiale chimice, precum ar fi de exemplu combustibili și uleiuri de motor, amestecuri antigel, preparate care conțin amoniac și altele. Le recomandăm în special pentru imprimarea codurilor de bare, a panglicilor textile, a textelor și a graficelor.

Împărțirea benzilor TTR în funcție de înfășurare

În funcție de tipul imprimantelor a etichetelor pe rolă, distingem diferite versiuni și înfășurări ale benzilor cu transfer termic:

  • Rolă „IN” - reprezintă tipul de rolă în care pigmentul se află în interiorul foliei
  • Rolă "OUT" - indică o metodă de rulare în care pigmentul este plasat pe exteriorul foliei