Comunicarea confortabilă cu oamenii din întreaga lume și o vastă bază de date disponibile sunt doar mici fragmente de mozaic, de beneficii variate ale prezentului. Există și unele părți negative. Timpul digital are un atac rafinat asupra cardurilor de credit, a serviciilor bancare online sau a bazelor de date sensibile. Din fericire, riscurile de securitate menționate pot fi relativ eliminate simplu și într-o mare măsură, puteți decide siguranța datelor dumneavoastră.
Companiile mari, precum și întreprinderile de familie de dimensiuni medii sau chiar mici, nu uită să investească în securitatea laptopurilor și în computere desktop. Ceea ce este îmbucurător, și de o astfel de atenție încep să se bucure și siguranța imprimantelor, care au fost protejate doar la un nivel minim în trecut. Imprimantele au devenit de asemenea, o țintă frecventă a atacurilor cibernetice.
Regulamentul (UE) 2016/679 al Parlamentului European și al Consiliului, cunoscut sub abrevierea GDPR ( Regulamentul general privind protecția datelor), a mărit cerințele privind protecția informațiilor sensibile. Prin urmare, protejarea informațiilor confidențiale stocate pe computere sau imprimante a devenit o prioritate și mai mare pentru companii. Cu toate acestea, protecția datelor nu ar fi completă dacă nu ați acordat aceeași atenție informațiilor de pe hârtie. Și acestea sunt în fiecare companie, în ciuda digitizării puternice, cu siguranță mai mult decât suficient.
Fiecare companie lucrează cu informații sensibile care, cu siguranță, nu ar trebuii să termine în mâinile greșite sau în concurență. Putem menționa contabilitatea, copii ale contractelor de afaceri, sumele licitate, contracte de muncă și o varietate de alte date personale sau de afaceri referitoare la dvs., clienții dvs., partenerii de afaceri sau angajații dvs.
Ar fi foarte naiv să credem că astfel de informații confidențiale nu necesită un tratament rezonabil. Desigur, că o cer de la începutul arhivării până la sfârșit. Deci, dacă odată veți hotărâ să le eliminați, cu siguranță nu este bine să le rupeți în bucăți și să le aruncați în coșul de gunoi. Modul ideal este un tocător, care taie hârtia în sute de bucăți mici. Puteți fi sigur că nimeni nu poate fi capabil să le împreuneze, astfel încât scurgerea de informații sensibile nu este luată în considerare.
Ca și multe alte echipamente technice de birou, tocătorul de hârtie dispune de o variabilitate care oferă multe posibilități. În practică, de exemplu puteți decide pentru imprimante cu jet de cerneală sau cu laser, dar în cazul unui tocător, nu trebuie să rămâneți doar la ideea de a distruge doar foi individuale de hârtie. Tocătoare moderne de hârtie pot face mult mai multe. Datorită anumitor modele, puteți cu ușurință distruce chiar și CD-uri, carduri de credit sau dischete. Problema distrugerii nu va fi nici hârtia de birou atașată la capsator sau cataramă.
Din punctul de vedere al clientului, atunci când alegeți un tocător de hârtie pentru birou, poate cântării în decizia dvs. gradul de protecție, care poate oferi acest dispozitiv. Aceasta înseamnă că trebuie să alegeți tocătorul de hârtie în funcție de mărimea bucăților care pot fi fragmentate în timpul procesului de distrugere a informațiilor sensibile. Un alt nivel de securitate vor necesita în mod logic documentele militare sau guvernamentale, altul cele de afaceri. Pentru a obține o imagine de ansamblu mai bună asupra acestui subiect, vă vom oferi o scurtă prezentare a nivelurilor de securitate.
În general, distrugerea suporturilor de date, inclusiv a hârtiei, este reglementată de norma DIN 66399. În norma DIN 66399 sunt definite 7 grade de confidențialitate pentru diferite clasificări materiale (P-1 până la P-7). În ceea ce privește gradul de confidențialitate, așa cum am amintit, acesta se distinge în funcție de mărimea particulelor și de posibilitățile de reconstrucție a materialului mărunțit. În funcție de gradul de confidențialitate, respectiv în funcție de mărimea particulelor, veți afla ce fel de tocător de hârtie este potrivit pentru nevoile dvs. În cele din urmă, adăugăm faptul că, cu cât este mai mare nivelul de confidențialitate, cu atât este mai mare nivelul de securitate și mărimea mai mică a particulelor de hârtie mărunțite.
Recomandat pentru documentele obișnuite fără date sensibile. Reconstrucția datelor mărunțire este posibilă și fără cunoștințe de specialitate, dar consumatoare de timp. Suprafața particulelor de hârtie mărunțită poate fi de max. 2 000 mm² sau lățimea benzii poate avea o valoare maximă de 12 mm. Lungimea benzii este nelimitată.
Poate fi potrivit pentru documente de bază cu date mai puțin protejate (de exemplu, adresa). Reconstrucția datelor mărunțite este posibilă numai cu ajutorul mijloacelor auxiliare, dar este încă consumatoare de timp. Suprafața hârtiei mărunțite poate fi de max. 800 mm² sau lățimea benzii poate avea o valoare maximă de 6 mm, lungimea benzii este nelimitată.
Ideal pentru documentele interne cu informații mai sensibile. Reconstrucția datelor ar necesita mult efort și fonduri. Suprafața hârtiei mărunțite poate fi de max. 320 mm² sau lățimea benzii poate avea o valoare maximă de 2 mm. Lungimea benzii este nelimitată.
Conceput pentru documente confidențiale (cum ar fi declarațiile bancare). Reconstrucția datelor mărunțite ar necesita utilizarea unor dispozitive care ar putea dispune de foldere speciale. Suprafața hârtiei mărunțite poate fi de max. 160 mm² sau lățimea benzii poate avea o valoare maximă de 6 mm.
Potrivit pentru documente confidențiale și strategice. Reconstrucția datelor mărunțite este foarte puțin probabilă. Suprafața hârtiei mărunțite poate fi de max. 30 mm² sau lățimea benzii poate avea o valoare maximă de 2 mm.
Folosit pentru documente clasificate cu un grad ridicat de protecție (adecvat pentru foldere de securitate, documentele juridice și cele corporative cu cea mai mare prioritate). Reconstrucția datelor confidențializate este exclusă. Suprafața hârtiei mărunțite poate fi de max. 10 mm² și lățimea benzii poate fi de max. 1 mm.
Cel mai înalt standard de clasificare adecvat pentru documentele cu informații strict confidențiale. Reconstrucția documentelor mărunțite nu este luată în considerare. Suprafața hârtiei mărunțite poate fi de max. 5 mm² și lățimea benzii poate fi de max. 1 mm.