(Lu - Vi: 8:00 - 16:00)info@cdrmarket.ro

Unde să amplasați imprimanta? Vă vom sfătui!

Datorită multor ani de dezvoltare și inovație, imprimantele de astăzi se pot mândrii cu o calitate profesională de imprimare, care merge mână în mână cu viteza mare de imprimare. Imprimantele vă vor bucura printr-o serie de funcții utile, precum și printr-un design ergonomic și dimensiuni compacte. Imprimantele astfel nu ocupă mult spațiu, dar pentru ca lucrul cu ele să fie cu adevărat plăcut și simplu, ar trebui să urmăm câteva recomandări de bază atunci când le plasăm în casă sau la birou.

Încă de la început ar trebui să menționăm faptul că, este bine să acordați o atenție cuvenită locației corespunzătoare a imprimantei și din alte motive. Deși este posibil ca mulți dintre dvs., să nu fie pe deplin conștienți de acest lucru, alegerea locației potrivite este un lucru important, nu numai din punct de vedere practic, ci și din punctul de vedere al funcționării fără probleme și al duratei lungi de viață a imprimantei. Imprimantele moderne și multifuncționale care permit imprimarea față-verso, copierea, scanarea sau trimiterea prin fax, reprezintă dispozitive structural mai exigente, deci nu este de mirare faptul că cel mai mare dușman al lor este praful, umiditatea și schimbările frecvente de temperatură.

Puneți imprimanta la un loc cu o bună circulație a aerului departe de radiator

Praful excesiv poate provoca uzura ridicată a imprimantei, dar poate genera, și producerea de electricitate statică nedorită, care poate provoca o serie de efecte neplăcute. Datorită schimbărilor frecvente și semnificative de temperatură, poate apărea din nou condensarea. Umezeala componentelor dispozitivului poate duce la scurtcircuit sau alte deteriorări ale imprimantei, deci un sfat, nu este o surpriză să plasați imprimanta într-o locație care elimină acești factori.

Cu toate acestea, nu trebuie să vă faceți griji cu privire la acest lucru. În gospodăriile obișnuite sau în birouri, imprimantele nu trebuie să se confrunte cu astfel de condiții extreme, astfel încât spațiul de la colțul unui birou este suficient pentru imprimante. În plus, nu numai o imprimantă multifuncțională poate fi pe masă la îndemână, ci datorită sertarelor de pe birou, hârtiile de birou, plicurile și alte obiecte mici își pot găsii locul acolo.

Nu trebuie să rămânem doar la masa de birou

Un mare avantaj al imprimantelor cu Wi-Fi încorporat este posibilitatea de a partaja de la un dispozitiv cu mai multe persoane. De exemplu, de familie acasă sau de colegii din birou. Cu toate acestea, un alt beneficiu al acestor dispozitive vine în prim plan. Dacă dintr-un motiv anume nu puteți avea imprimanta pe desktop-ul din birou, aceasta poate fi plasată aproape oriunde. Nu sunteți limitat de niciun cablu de conectare, astfel încât o imprimantă multifuncțională cu un modul Wi-Fi încorporat, poate fi plasată și pe un raft undeva din camera alăturată. Desigur, cu condiția ca raftul să nu se rupă sub greutatea ei.

Când căutați un loc pentru imprimantă, trebuie luat în considerare încă un factor, și anume nivelul de zgomot al imprimantei. De obicei nu trebuie să vă faceți griji în privința zgomotului mai mare al imprimantei la biroul dvs. de acasă, deoarece există lucrări de imprimare mult mai puține și silențioase în comparație cu mediul din interiorul unei firme sau alte măsuri pot reduce zgomotul de imprimare la minimum. Dimpotrivă, în birouri cu echipele de lucru și în corporații mari ale companiei, situația cu privire la zgomot este incomparabil de diferită și nu poate trece neobservată.

Imprimantele din birouri nu trebuie să complice munca

Volumele mari de imprimări într-un birou cu mai mulți utilizatori sunt, fără îndoială, un element deranjant. Chiar dacă așezați imprimanta undeva într-un loc ușor accesibil din birou, veți crea aproximativ aceleași condiții pentru ca toți utilizatorii imprimantei să lucreze cu imprimanta, problema zgomotului va rămâne. Singura modalitate de a scădea și de a preveni deranjarea zgomotului de imprimantă este plasarea dispozitivului într-un coridor sau într-o altă cameră destinată acestui scop.

La urma urmei, această alternativă este interesantă și din alt punct de vedere. După cum mulți dintre dvs. știți, calitatea prafului de toner din cartușe sau a cernelii din cartușele cu jet de cerneală și depozitarea corespunzătoare a acestora are o influență mare. Ei bine, prin urmare într-o cameră specială, cu o imprimantă de companie plasată, puteți crea condiții ideale nu numai pentru imprimarea documentelor, ci și pentru depozitarea tonerelor și a cartușelor.

Sfat: Cum să păstrați tonerele și cartușele pentru a rezista cât mai mult timp posibil?